KHAS UNTUK PLAYER YANG NAK MENANG DALAM MARKETING & BISNES.

Page ini Dibuat untuk Business owner In Mind First;
Marketing Manager, Leader, CMO Second;
And Digital Marketer Third.

Ini mesej khas untuk anda.

Rahsia Merancang Strategi Marketing Untuk "Win The Game" Dalam Bisnes.

Bina Strategi Marketing, Marketing Funnel, Marketing Plan & Kempen Selama Setahun.

Tidak Lagi Blurr & Stuck Apa Marketing Nak Buat Harini, Bulan Ni, Quarter Ni, tahun Ni.

BONUS : Rahsia Menggunakan AI Tools, Software, Template Untuk Boost Performance Marketing (& Marketer) Dan Kurangkan Kos Ads & Pekerja

Hari
Jam
Minit
Saat

8 Perkara Ramai Orang Terhantuk & Tersedar Pada Tahun 2023,
Anda Yang No Berapa?

Semua yang menjual makin sedar, trend membeli makin menurun.

Yang main Ecommerce dah mula sedar, bukan sahaja kos makin tinggi, tapi demand untuk Whatsapp pun banyak.

Yang ada ramai ejen dah mula sedar, semangat ejen makin turun tak macam dulu.

Yang masih ada team sales, closing by WhatsApp dah mula sedar, semangat dan Performance team sales makin tak menentu sekarang.

Semua yang run iklan berbayar dah mula sedar, kos makin tahun makin naik.

Yang bekerja sebagai marketer, dah mula sedar competition makin tinggi, AI makin menguasai dan tiada unfair advantage.

Yang run iklan berbayar dah mula sedar, sampai bila nak rat race, kena boost ads baru sales masuk. Kalau tak run? Sales terus stop.

Yang bekerja sebagai Lead Marketer, Manager, CMO, dah mula sedar, position sendiri tergugat bila overwhelmed dunia marketing bergerak terlalu laju untuk catch up.

V

VOLATILITY

Dunia yang sangat laju dan kerap bertukar. Everything move in speed that we couldn't catch up.

U

UNCERTAINTY

Dunia yang terlalu banyak benda yang tak pasti dan tak boleh "predict".

C

COMPLEXITY

Dunia yang tiba-tiba banyak benda menjadi lebih kompleks dan susah nak difahami.

A

AMBIGUITY

Dunia yang terlalu banyak benda yang tidak jelas kenapa & mengapa perkara itu berlaku.

 

Welcome to Dunia yang jika 3 bulan kedepan pun kita tak tau nak jangka dan predict, apatah lagi setahun, 5-10 tahun akan datang.

Semua orang overwhelmed.
Semua orang nak survive.
Yang dah Thrive, kena terus Hustle supaya tak masuk state survival.

Ok..so..

Apa Solusi?

Play To Win.
With.A.Strategy.

Kembali memahirkan diri kepada benda yang bersifat fundamental. Fundamental dalam bisnes, dalam marketing, dalam Sales.

Membina The REAL STRATEGIES, bukan hanya Taktik, Teknik & Teknikal.

Memahami konsep marketing sebenar mengapa kena buat kempen marketing itu dan ini.

Faham benda ni, anda takkan pergi ke kelas merapu lagi.

Anda hanya pergi kelas yang betul membantu mencapai misi dan target anda.

Oleh itu saya nak jemput anda personally ke kelas yang saya berani sebut “Mastery” atau “Masterclass”.

Menguasai ilmu strategi supaya dapat membina STRATEGI : PLAY TO WIN.

If you don't play to win, don't play at all.

strat-e-gy

noun

An integrative set of choices that positions you on a playing field of your choice in a way that you win.

The main point of doing strategies is :

"Playing the game
you CAN WIN".

this is how you going to *win* in your own business (and marketing).

Business
is
WAR.



Bak kata Abang Sun Tzu dalam Art of War :


"Victorious warriors win first and then go to war,

while defeated warriors go to war first and then seek to win."

Untuk Menang dalam "Perang" Ini, Anda perlu Lengkapkan dengan "Senjata : Strategi".
memperkenalkan...

Marketing And Funnel Strategies Masterclass

(MAFS Masterclass)

Bermain Dalam Game Yang Anda Boleh Menang dengan

Membina Strategi, Marketing Funnel, Marketing Plan & Kempen Marketing selama setahun.

Crash Course 3 Hari Secara Online dan LIVE.

Course diajar penuh TANPA UPSELL & JOGET.

Hari
Jam
Minit
Saat
Ini kelas khas untuk yang nak

"Play To Win"

BUKAN

"Playing To Play"

KELAS INI TIDAK SESUAI UNTUK :

KELAS INI UNTUK ANDA JIKA :

APA YANG ANDA AKAN DAPAT LEPAS SESI 3 HARI NI?

JAWAPAN PENDEK :
STRATEGIES TO WIN IN MARKETING & BUSINESS.

Ini bukan kelas yang saya akan janji bulan & bintang.

Tapi dalam kelas ni,

Saya jamin anda akan dapat & belajar:

#1 - Play to Win Strategies Framework

#2 -Membina Marketing Strategies

#3 - Membina Funnel Marketing

#4 - Membina Marketing Plan

#5 - Membina Kempen marketing

#6 - Membuat Research Yang Akan "Headshot" Pelanggan Yang Tepat

6 BIG PROMISES

Saya Jamin Lepas Kelas Anda Akan Perolehi "Senjata" & "Super Power" Untuk Bisnes & Marketing Anda, kerana Masterclass ini :

Hands-On & Praktikal,
Terus Buat dalam Kelas

Ini ialah "ILMU BUAT", saya akan paksa anda buat. Saya taknak anda datang sekadar absorb sahaja. Anda datang, buat dan praktikkan terus.

Dah Ada "War Map"

Jika anda commit dengan "ILMU BUAT", lepas kelas anda dah ada Marketing Plan For A Year, Framework Strategi untuk bisnes & marketing sendiri, Funnel Bisnes sendiri & susunan Kempen Marketing yang akan dijalankan.

Topik Diajar Penuh Tanpa UPSELL (dan Joget).

Kelas ini tiada UPSELL kepada topik yang diajar. Dan juga tiada joget (well sebab saya pun tak pandai joget haha).
Namun, saya akan berikan options CROSS SELL jika anda perlukan.

Exclusive Membership Area

Bukan sahaja anda boleh tonton rakaman, tetapi saya tau untuk kelas ini digelar "Masterclass", sebenarnya 3 hari tak cukup. Oleh itu akan ada video-video tambahan yang akan update dari masa ke semasa.

Semua Ilmu Yang Anda Dah Belajar & Akan Belajar Akan Makin "POWERFUL".

Percaya cakap saya, kelas ini macam "Catalyst" atau "Booster". Barulah semua kelas teknikal, taktikal yang anda belajar sebelum ni make sense dan anda boleh sesuaikan mengikut keadaan.

Dah Tak Pergi Kelas Merapu, Fokus Kepada Yang Membantu Sahaja

Bila framework strategi bisnes sendiri dah jelas, barulah anda tau ilmu dan solusi mana yang anda nak dapatkan.

Dah tak tak buang DUIT & MASA untuk join kelas yang tak membantu pun bisnes anda secara massive.

Ohya, Tunggu Bonus Kan?
Semua bonus Ini Nilainya lebih dari harga anda bayar.

Bonus Marketing Strategies & Funnel Masterclass

Bonus #1

Template Marketing Plan

RM297

Bonus #2

Template Marketing Strategies

RM197

Bonus #3

Templates Marketing Funnel

RM1,000

Bonus #4

Template Marketing Research

RM37

Meet Your Mastermind Instructor

Assalamualaikum dan Hai.

Nama saya Al-Farabi Shariff. Boleh panggil Farabi.

Bermula sebagai freelance Marketer dari 2015, saya mempunyai sebuah Digital Marketing Agency, Vennea Marketing yang dah menguruskan duit iklan lebih RM6 juta dan bantu klien jana jualan lebih RM21 Juta (yang direkod) sejak 2016 lagi.

Klien agensi kami, kami hanya fokus execute marketing campaign spesifik kepada medium tertentu. Kami tidak design marketing strategy secara holistik jadi saya takkan guna result klien sebagai testimoni.

Selain servis yang diuruskan oleh team, saya juga banyak fokus kepada Training and Consultation secara personal sejak 2015 sehingga kini. Di sini saya banyak fokus bantu rangka strategi mengikut keperluan, background dan bajet klien.

Kemahiran saya ialah sebagai

#TukangSusun
 ” Bagi saya berapa modal anda ada, dan saya boleh susun strategi marketing yang bersesuaian dengan bajet dan bisnes anda, mengikut fasa dan mengikut prioriti. Senang kata, boleh anggap saya sebagai orang belakang yang menyusun strategi dan gerak kerja”
Stop..

Stop dah buat MARKETING PLAN sahaja. Plan itu dan ini tanpa strategi yang jelas.

Ini kelas belajar dan mahirkan otak membina strategi marketing yang sesuai untuk bisnes anda. Bukan belajar sekadar taktik dan teknikal.

Ini kelas memahirkan diri dengan asas berikir dan fundamental.

Fundamental tak bosan. Yang bosan ialah otak yang hanya mengejar teknik shortcut, nak cepat kaya, keep on tukar produk, hit and run.

Hanya dengan memahami, memahirkan diri dengan Fundamental Marketing, belajar strategi secara komprehensif, bina funnel yang betul-betul proven, dan memahami konsep.

Bila kuasai benda ni, datang lah apa2 teknologi, datanglah apa2 platform media sosial baru, datanglah AI Tools yang makin advance, datanglah apa2 recession, pekerja dan orang kuat berhenti pun, inshaAllah kita akan berjaya adapt dengan suasana dan masih mencapai target.

Ilmu marketing dari dulu sampai sekarang tetap sama. Hanya perlu sesuaikan dengan arus teknologi sahaja.

Persoalannya...

Adakah Anda atau MARKETER anda :

Marketer Hype atau Marketer Fundamental?

Isunya sekarang ramai yang memanggil dirinya “Digital Marketer” sayangnya hanya tahu tekan-tekan, ads “sponsored” dah jalan.

Tak pandai nak bina kempen marketing. Apatah lagi Marketing Plan or Strategies.

Jika ditanya tentang kempen marketing, dijawabnya “nak engagement ke traffic?”.

 Di situ kita tepuk dahi ramai2 kerana Digital Marketer sekarang makin manja dan ignorance dengan ilmu marketing. Hanya sibuk cari ilmu ads. Sebab tu maintain jadi eksekutif dan di takuk yang sama.

Dia anggap dunia marketing ni hanya Meta Ads dan Tiktok Ads.

Belum lagi yang panggil dirinya Marketer tapi rupanya hanya uruskan media sosial secara organik sahaja. Fokus nak masuk FYP.

Tak salah tapi itu sudut pandang yang sempit.

Hakikatnya ramai marketer sekarang take things for granted, buat task diberikan, tunggu gaji hujung bulan dan taknak keluar dari kepompong.

Spend duit sendiri atau orang lain untuk ads, scale up dengan harapan Teknik Scaling baru belajar dengan sifu akan menjadi selama-lamanya.

Mereka ni juga mengharapkan orang menunjuk satu-satu depan mata. Tak reti nak cari sendiri. Tak nak ada inisiatif cari & belajar sendiri.

Marketer begini begitu senang dipintas oleh Marketer yang gigih belajar dan mahirkan fundamental.

Sebab Marketer Hype hanya mengejar teknik A, mazhab B dan rahsia C.

Marketer Fundamental memahami maksud “Marketing” sebenar dan mencari teknik & mazhab yang bersesuaian untuk execute.

Jadi bukan salah Teknik A, Mazhab B dan Rahsia C, tapi berpunca memikirkan marketing ini hanya untuk run iklan berbayar.

Apa Punca Marketer “Teruk” Begini?

1. Masalah Attitude

Jika masalah attitude, itu ignorance.

Takde ubat sebab ego dan tenggelam dengan comfort zone.

Ubatnya hanya bila dah diberhentikan kerja dan hilang sumber pendapatan kerana digantikan marketer yang lebih perform dan resourceful. Dan juga digantikan AI.

2. Tidak Tau Apa Nak Buat & Bagaimana

Jika tak tau, memang ada niat nak belajar namun takde siapa yang boleh tunjuk apa caranya, ubatnya jangan fokus kelas yang hype sahaja. Kuatkan asas dan fundamental.

Belajar mengenai Marketing Strategies, Funnel, Kempen Marketing. Selepas tu baru sesuaikan Teknik mana nak digunakan untuk Strategi Q1, Q2, Q3 dan Q4.

Belajarlah dari mana-mana guru yang boleh lengkapkan anda dengan ilmu ini, tak semestinya dari saya.

Semua Bonus ini Bakal Menjadi Milik anda Dan Team

Bonus Marketing Strategies & Funnel Masterclass

Bonus #1

Template Marketing Plan

RM297

Bonus #2

Template Marketing Strategies

RM197

Bonus #3

Templates Marketing Funnel

RM1,000

Bonus #4

Template Marketing Research

RM37

Berapakah Investment Untuk Menguasai
“ILMU YANG LUAR BIASA” Ni?

Just joking. Tak luar biasa pun.

Tapi jika dipratikkan, pengalaman anda sendiri yang menjalankan ilmu ni yang akan menjadi “LUAR BIASA”.

You just have to start somewhere.

This is the time to “START”.

Saya seorang Marketer. (and business owner)

Marketer kena pandai membina persepsi dan memberikan VALUE OVER PRICE.

Tapi adakah anda rasa VALUE ini lebih tinggi dari PRICE?

Why don’t you find out?

Saya jujur sahaja, kelas begini, badan-badan linked-goverment dan swasta, akan berikan harga 4 angka untuk join kelas 2-3 hari. Especially yang belajar teknikal.

Kalau saya pun sebagai pengamal marketing, faham benar, harga sepatutnya paling kurang 4 Angka. Starting from RM1000 ke atas. Seorang. Per Pax.

RM1500? RM2000? RM3000?

Harga ialah persepsi. Ini juga anda akan belajar dalam kelas.

Ni saya tunjuk terus bagaimana saya berikan persepsi kepada harga.

So I cut the story short.

Dari harga 4 angka, mungkin RM1,997, saya potong jadi RM897.

Tapi saya tau anda expecting saya potong lagi. Potong banyak kali.

Ok, malas nak potong banyak, for this special time I will give only RM297/pax.

Kenapa special, dan kenapa harga ekonomi sangat?

Dah lah kelas LIVE, 3 hari lak tu. Belajar “ilmu mahal”.

2 SEBAB KENAPA SAYA LETAK HARGA EKONOMI SEBEGINI

Satu, sebab ni kelas pertama yang saya buat kelas topik ni dan sedalam ini. Saya memang simpan hingga waktu yang sesuai. Jadi mungkin first class ni akan ada hiccup dari segi teknikal, dan kekurangan dari segi slide presentation. Atau ada penambahan modul yang akan datang. Kerana saya sentiasa terus menerus menambah ilmu dalam marketing.

Tapi jangan risau, anda dapat akses course ni & update percuma selama setahun.

Kedua, saya nak lebih ramai Marketer yang tak asyik mengejar Teknik A, Mazhab B dan Rahsia C. Sanggup bayar 4 angka untuk kelas tu. Cukuplah, berhenti sekejap. Pergi sekali kelas saya ni, asahkan strategi, fundamental. Then cuba review balik ilmu yang belajar dari sifu A, B dan C.

Saya jamin, anda akan nampak lebih jelas, rupanya ilmu yang anda belajar dari Sifu A, B dan C akan jadi lebih “POWER” hanya kerana anda makin menguasai Fundamental & Strategi sebenar.

Untuk menyokong point saya yang KEDUA, saya buat 3 pakej ini, untuk anda tak pandai seorang, tapi pandaikan team & kawan-kawan anda juga.

So, berapakah Investment untuk siapkan diri "Play-To-Win In Your Business"?

1 Pax

Khas Untuk Lonewolf
RM 297
  • Akses LIVE MAFS Masterclass
  • Dapat akses Recording Kelas
  • #Bonus MAFS Masterclass
  • List ItemAkses Membership Area

3 PAX (JIMAT RM294)

RM199/Pax - Khas Untuk Business Owner & Leaders
RM891
RM 597
  • Akses LIVE MAFS Masterclass
  • Dapat akses Recording Kelas
  • #Bonus MAFS Masterclass
  • Akses Membership Area

6 PAX (JIMAT RM885)

RM149.50/Pax - Khas untuk Hantar 1 Team
RM1782
RM 897
  • Akses LIVE MAFS Masterclass
  • Dapat akses Recording Kelas
  • #Bonus MAFS Masterclass
  • Akses Membership Area
Berbaloi

Anti-Kelas-Sampah Guaranteed

Jika lepas hadiri kelas 3 hari ni, anda rasa kelas saya sampah, tak berguna dan tak menambah value langsung, just emel kat saya, saya pulangkan duit anda 100%. Keep all the recording, templates for yourself.

No risk for you, I keep the risk to myself.

Ini tanda keyakinan saya terhadap apa value yang anda bakal dapat.

Tapi jika anda rasa kelas ini membantu, nampak lebih clear & jelas, makin seronok belajar marketing, inform lah saya juga, saya nak bagi hadiah tambahan ;).

Soalan Kerap Ditanya

Kenapa saya buat salespage tulis panjang-panjang macam ni?
Tak penat ke?
Ada ke orang baca Sales Page panjang-panjang ni?

Well, anda pun tengah baca ni kan? Cuba jawab sendiri kenapa masih baca? Kenapa tak skip dan scroll macam biasa?
Sebab ini ialah…

PATTERN INTERRUPT antara ilmu Fundamental yang sangat kritikal, ramai Digital Marketer gagal nak fahami.

Ada waktu kita ikut whats proven. Ada waktu kita amalkan Pattern Interrupt.

Nak faham bila sesuai? Kuasai Fundamental & Strategi. Daftar sekarang.

Ohya selain itu juga,

Sebab saya nak tapis, saya taknak orang yang hanya join kelas sebab gula-gula dan nak ROAS 7 dengan sekali setting.

Saya taknak orang yang hanya join kelas dan simpan peram taknak amalkan.

Saya taknak Marketer join sebab majikan paksa. Kalau nak join juga, fahamkan dulu apa yang majikan harapkan.

IMPORTANT: Earnings and Legal Disclaimers

We don’t believe in get-rich-quick programs. We believe in hard work, adding value and serving others. And that’s what our programs are designed to help you do. As stated by law, we can not and do not make any guarantees about your own ability to get results or earn any money with our ideas, information, programs or strategies. However, nothing on this page or any of our websites or emails is a promise or guarantee of future earnings. Any financial numbers referenced here, or on any of our sites or emails, are simply estimates or projections or past results, and should not be considered exact, actual or as a promise of potential earnings – all numbers are illustrative only.

Earning potential is entirely dependent on the person using our product, ideas and techniques. We do not purport this as a “get rich scheme.”Your level of success in attaining the results claimed in our materials depends on the time you devote to the program, ideas and techniques mentioned, your finances, knowledge and various skills. Since these factors differ according to individuals, we cannot guarantee your success or income level. We cannot guarantee that you will make any money at all. Nor are we responsible for any of your actions.

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

© 2023 Vennea University | All Right Reserved.
A learning playground for business Players

IMPORTANT: Earnings and Legal Disclaimers

We don’t believe in get-rich-quick programs. We believe in hard work, adding value and serving others. And that’s what our programs are designed to help you do. As stated by law, we can not and do not make any guarantees about your own ability to get results or earn any money with our ideas, information, programs or strategies. However, nothing on this page or any of our websites or emails is a promise or guarantee of future earnings. Any financial numbers referenced here, or on any of our sites or emails, are simply estimates or projections or past results, and should not be considered exact, actual or as a promise of potential earnings – all numbers are illustrative only.

Earning potential is entirely dependent on the person using our product, ideas and techniques. We do not purport this as a “get rich scheme.”Your level of success in attaining the results claimed in our materials depends on the time you devote to the program, ideas and techniques mentioned, your finances, knowledge and various skills. Since these factors differ according to individuals, we cannot guarantee your success or income level. We cannot guarantee that you will make any money at all. Nor are we responsible for any of your actions.

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

Vennea Sdn Bhd | 1409215-U
Alamat: 59-1, Jalan Prima SG 2, Prima Sri Gombak, 68100 Batu Caves, Selangor Darul Ehsan
Contact: +6011-5372 9510
Email: [email protected]

Privacy Policy | Refund & Return Policy

© 2023 Vennea University | All Right Reserved.
A learning playground for business industries